Miután két játékost szerződtetett a Thüringher HC-től, egy másik német csapatból is igazolhat egyet az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata: az általában jól értesült Rakomet24.mk információja szerint a Népligetben folytatja pályafutását az SG BBM Bietigheim világbajnok holland jobbszélsője, Angela Malestein.

Német válogatott átlövőkkel erősít a Fradi

Alicia Stolle és Emily Bölk két évre írt alá.

A Fradi.hu azt írta, az M4 Sport keddi, Fradi TV-adásában "egy nagy hírről" értesülhetnek, nem lenne meglepetés, ha a klub a holland klasszist jelentené be.

Kérdésünkkel megkerestük Angela Malesteint is, de nem válaszolt a levelünkre.

Az már február közepén kiderült, hogy a 27 éves játékos, aki 2014 óta a Bietigheimben szerepel, nem hosszabbítja meg a szerződését. Sőt, a németek azt is megerősítették, hogy a helyére az Odense dán válogatott szélsője, Trine Östergaard Jensen érkezik.

A rendkívül sikeres tavalyi világbajnokság utá, ahol Hollandia aranyérmet szerzett, a klub számára egyértelmű volt, hogy Angela Malesteint nehéz lesz megtartani. Olyan ajánlatokat kapott pénzügyileg erős külföldi kluboktól, amellyel nem versenyezhettünk

- írta a klub.

Malestein a VOC Amsterdam (2008-2011), az SV Dalfsen (2011-2012) és az SG Blomberg-Lippe (2012-2014) után 2014-ben szerződött a Bietigheimbe, amellyel 2017-ben és 2019-ben német bajnok lett. A holland válogatottban 145 mérkőzésen 320 gólt szerzett, tavaly világbajnok lett, de van vb-ezüstje (2015), vb-bronza (2017), Eb-ezüstje (2016) és Eb-bronza (2018) is.

Érkezésével három jobbszélső lenne, így várhatóan Bánfai Kírát ismét kölcsönadja a klub.

A Fradi csapata alaposan átalakul a következő idényre, a világbajnok holland beállós, Danick Snelder négy év után Siófokon folytatja pályafutását, távozik Hornyák Dóra (Debrecen), Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC) és Háfra Luca (Alba Fehérvár KC) is.

A klub az elmúlt hetekben meghosszabbította Kovacsics Anikó szerződését, szerződtette a Békéscsaba 25 éves jobbszélsőjét, Kovács Anettet, az Érd válogatott beállósát, Kisfaludy Anettet és a kapus Janurik Kingát, illetve három német válogatott játékost: az EHF-kupa negyeddöntős Thüringer HC két kulcsemberét, Emily Bölköt és Alicia Stollét, illetve a Rosztov-Donban szereplő 26 éves beállóst, Julia Behnkét.

Kiemelt fotó: CHARLY TRIBALLEAU / AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!