Az éjszakai mínuszok után napközben enyhébb lesz az idő, akár 10 fokos csúcsok is lehetnek. Aztán újra jön a köd.


Szombaton rövidebb-hosszabb időszakokra mindenhol kisüt a nap, de keleten, északkeleten helyenként kisebb eső, futó zápor kialakulhat. Az északnyugati szél feltámad, sokfelé kell erős, viharos széllökésekre számítani. Hajnalban -3 és +4, délután 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet - írja az Időkép.

Vasárnap az ország nagy részén sok napsütésre készülhetünk, de keleten és a Dunántúl déli felén lesznek felhősebb tájaink is. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb néhol keleten fordulhat elő átmenetileg jelentéktelen eső, reggel esetleg kisebb havas eső. Az északi-északnyugati szelet még többfelé kísérhetik élénk, néhol erős lökések. Reggel többfelé fagyni fog. A csúcshőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Hétfőn sok napsütésre van kilátás, de lehetnek tartósabban párás, köd tájaink. Csapadék nem várható. Északnyugaton előfordulhatnak élénk déli-délkeleti széllökések. Országszerte fagyos lesz a reggel, délutánra pedig 3 és 8 fok közé melegszik a levegő.

Kedden és szerdán szinte mindenhol fagyos lesz a reggel, többfelé pára-, illetve zúzmarás köd képződhet. Napközben ezek nagy része feloszlik, de lesznek tartósabban ködös országrészek is. A ködmentes tájakon kedden sok napsütésre van kilátás, de szerdán már többfelé takarhatják felhők a napot. Számottevő csapadék sehol sem várható, de a ködös tájakon szitálás előfordulhat. Kedden a Dunántúl északi felén élénk, néhol erős lehet a délkeleti szél, majd szerdán már nem lesz jelentős a légmozgás. Délutánonként 3-8 fokra számíthatunk, de a tartósabban ködös helyeken fagypont közelében maradhat csak a csúcshőmérséklet.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!