Aztán délutántól, de főként éjjel nagyot esik a hőmérséklet mindenhol, és jönnek a csikorgó mínuszok.


ű

Mielőtt visszatér a tél, egy kissé megkavarodik az időjárás a hét utolsó napján.

Vasárnap a keleti és az északkeleti tájakon csak kezdetben eshet az eső, máshol viszont gyakran számíthatunk esőre, majd nyugaton, északnyugaton egyre nagyobb területen havas esőre, havazásra válthat a csapadék, de több tájegységünkön átmenetileg ónos eső is várható. Többfelé erős, viharos lesz az északias szél, a havazással érintett tájakon kisebb hófúvás is kialakulhat. A maximumok -1 és +11 fok között alakulnak - írja az Időkép.

Hétfőn több tájegységünkön előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás, illetve hózáporok is kialakulhatnak, majd késő délután észak-északkelet felől csökkenni kezd a felhőzet.

Kedden az ország nagyobb részén sok napsütésre van kilátás, de nyugaton, délnyugaton és délen lehetnek még felhősebb tájak. Reggel néhol délen még szállingózhat a hó, de napközben csapadék már sehol sem várható. Sokfelé élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalra helyenként -10 fok köré hűlhet a levegő, majd délután -4 és +2 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Szerdán szinte zavartalan napsütésben lesz részünk, majd csütörtökön is sokat fog sütni a nap az ország nagy részén, de délután északkelet felől felhők érkezhetnek, viszont csapadék ezekből nem várható.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!