Az orvos elárulta, hogy sosem értett ehhez a területhez, nem áll közel hozzá, nem a szíve csücske. Ugyanakkor azt tanácsolta, hogy senki se dőljön be a csalóknak, mert nagy baj lehet belőle.


„Üdvözlök mindenkit! Zacher Gábor vagyok, általános orvos és endokrinológus. Jelenleg a Nemzeti Elhízáskutató Központ vezetője is vagyok. Szeretném megosztani Önökkel néhány csodás eredményt, életem sikerét. A világ legrangosabb orvosi díjai közül több mint 10-et is a magaménak tudhatok ezért a fejlesztésért. Olyan természetes fogyókúrás módszert fejlesztettünk ki, amellyel bárki akár 30 kg-ot is fogyhat egy hónap alatt, diéta, testmozgás és más erőfeszítés nélkül.” Ezzel a kamu szöveggel jelent meg az interneten a legújabb átverés, aminek nem tanácsos bedőlni – írja a Borsonline.

Mivel dr. Zacher Gábor sürgősségi orvos és toxikológus, az orvosi egyetem éveit kivéve soha nem foglalkozott az endokrinológiával. Jelenleg mentőorvosként dolgozik, a toxikológia és a sürgős esetek a terepe.

A lap emlékeztet rá, hogy nem az első eset, hogy Zacher doktor nevét és arcát felhasználva akarnak csalók kamu termékeket eladni.

A hirdetést olvasva is már felmerülhet a gyanú, hogy a szer nem jó, sőt komoly egészségkárosodást okozhat, akár halálos is lehet.

Az orvos azt momdja, hogy ezekkel az esetekkel szemben tehetetlen. A lapnak elmondta:

A csalásokról rendszeresen értesülök, sajnos azért, mert elképesztő mennyiségű telefont kapok, hogy segítsek ebben, abban... Nem tudok mit tenni ezekkel a csalókkal. Feljelentem őket, eltűnnek majd egy hét múlva egy másik kamu termékkel jönnek elő. Szélmalomharc az egész. Egyetlen ellenszer van, hogy megtanulják végre az emberek, hogy ellenőrzik, hogy mit szabad bevenni és mit nem. A fogyasztókon nagy felelősség van ebben a témában is.”

Zacher ráadásul azt is elárulta, hogy ez a terület nem a szakterülete, soha nem is vonzotta.

„Sosem értettem hozzá, az egyetemen nem is szerettem ezt a szakot. Valahogy nem állt hozzám közel, nem egy akut probléma, nem a szívem csücske. Ezzel együtt azt tudom mondani, hogy nagyon tisztelem és becsülöm azokat a kollégákat, akik ezen a területen dolgoznak, sajnos nincsenek túl sokan.”

Végül azt tanácsolta:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!