A furcsa hüllőnek mindkét feje mozog, de úgy tűnik, koordinálatlanul tekereg a teste. Tulajdonosa szeretné minél tovább életben tartani.


Júliusban egy kétfejű bikakígyó bújt ki a tojásból Aden Johnson egyik terráriumában. A ritka hüllőnek jóval kisebbek a túlélési esélyei, mint egyfejű társainak, de tulajdonosa szeretné minél tovább életben tartani.

Aden Johnson azt mondta, nagyon meglepődött, amikor kétfejű kígyó bújt ki a tojásból, ugyanis ennek egy a 100 ezerhez volt az esélye.

A kígyótenyésztő férfi videókban mutatja be a furcsa hüllőt, melynek elmondása szerint a két feje egyaránt irányítani szeretné a közös testet, ami így koordinálatlanul tekereg.

„Látni, hogy zörgeti a farkát, mindkét feje él. Nehezen tud mozogni, és nem tudom, éppen melyik fej akarata érvényesül” – mondta Johnson, aki szerint a kétfejű kígyó a rendhagyó állapotához képest aktívnak és egészségesnek tűnik, ezért szeretné minél tovább életben tartani. Ám ez nem lesz egyszerű, ugyanis a két fejjel született kígyók rövidebb élettartamúak, részben az étkezési nehézségeik miatt.

Forrás: Daily Star


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!