A rendőrök lefoglalták a szereket, és egy Mercedes terepjárót is.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Terrorelhárítási Központtal együttműködve március 12-én Budapesten a Corvin sétányon, illetve a XVIII. kerületi Darányi Ignác utcában egy időben fogták el az új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszövetség négy tagját.

A nyomozók a Corvin sétányon lévő társasház két lakásában történt egyidejű rajtaütés során egy 38 éves és egy 20 éves férfit, valamint egy 36 éves nőt fogtak el. 288 szál töltött cigarettát, közel másfél ezer üres cigarettahüvelyt, a cigaretták töltéséhez használatos eszközöket, közel 11 gramm kábítószergyanús sárga port, valamint több mint hatszázezer forintnyi készpénzt találtak és foglaltak le.

A rendőrök lefoglaltak még egy Mercedes terepjárót is, melyet a gyanú szerint az elkövetők a bűncselekmények elkövetéséhez használtak.

A rendőrök a Corvin sétányon végrehajtott elfogással egyidőben Budapest XVIII. kerületében, a Darányi Ignác utcában elfogták a bűnszövetség negyedik tagját, egy 31 éves férfit. A rendőrök ebben a lakásban is kutatást tartottak, ahol négy tasakban szintén kábítószergyanús fehér port, feltehetően ugyancsak kábítószerrel szennyezett papírpénzt, illetve fecskendőket és cigaretta készítéséhez használatos eszközöket foglaltak le.

A pestszentlőrinci nyomozók a bűnszövetség ötödik tagját, egy 38 éves férfit Budapesten, a Határ úti metró megálló közelében még aznap délelőtt szintén elfogták.

A bűnszövetség tagjait – akiknek elfogásában a Terrorelhárítási Központ műveleti egységén túl a pestszentlőrinci nyomozók, valamint a BRFK felderítői és Bűnügyi Bevetési Osztályának nyomozói is részt vettek – előállították, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Ellenük a BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal kereskedés miatt indított nyomozást.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!