A testkamera rögzítette, ahogy több lövést ad le a sofőr hátára, majd egy épület oldalába csapódnak. Az autótolvaj a helyszínen meghalt.


Nyilvánosságra hozták annak a rendőrnek a testkamera-felvételét, aki még március 18-án a hátsó ülésén ülve agyonlőtte egy lopott autó sofőrjét menekülés közben, írja a New York Post. A washingtoni autótolvaj a 17 éves Dalaneo Martin volt.

A közel négyperces videó elején a rendőrök halkan megközelítenek egy gyanús autót, amiben alszik a sofőr. Közben arról beszélgetnek, hogy ha felriad a férfi, akkor jó eséllyel megpróbál majd elmenekülni a járművel, ebben az esetben pedig a legjobb lesz, ha hagyják elhajtani.

A rendőr felszólítja a férfit, hogy álljon meg, különben le fogja lőni, de a tinédzsernek esze ágában sincs lassítani. Ezután a rendőr előveszi a szolgálati pisztolyát, kibiztosítja és több lövést ad le a sofőrre. Dalaneo Martin ekkor hátra dől, a kocsi pedig egy közeli ház oldalába csapódik. A rendőr az autóból kiszállva azt kiabálja a tolvajnak, hogy ne mozduljon, miközben a társai megérkeznek.

A fiatal férfinak ezután hiába próbáltak segíteni, még a helyszínen meghalt. A testkamera felvételét csak erős idegzetűeknek ajánljuk:

Az FBI és a szövetségi ügyészség polgárjogi vizsgálatot indított az ügyben. A napokban nyilvánosságra hozott felvételt „rendkívül felkavarónak” nevezték.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!