A mentőegység tagjai kézről kézre adják a picit, majd futva viszik ki a területről.


Megrázó felvétel került ki a Twitterre a törökországi földrengés után. Egy összedőlt épület romjai között egy kisgyereket találtak. A mentésben részt vevők - miután kiemelték a picit - a karjukban tartva futva vitték el, vélhetően azért, hogy mielőbb ellátást kapjon.

VIDEÓ: A gyerek mentéséről

Mi is beszámoltunk róla, hogy több földrengés is megrázta Törökországot és Szíriát. Az első hajnalban történt, majd hétfő délután egy újabb rengés rázta meg a területet.

A török hatóságok szerint kevesebb mint 12 órán belül a második hatalmas földrengés sújtotta az ország délkeleti részét. A szíriai állami média azt is közölte, hogy Damaszkuszt érintette a legutóbbi nagy földrengés, bár a részletek még nem ismertek.

Az első törökországi és szíriai földrengés összesített hivatalos halálos áldozatainak száma már 1200 fölé emelkedett, és Recep Tayyip Erdoğan török ​​elnök az ország legnagyobb katasztrófájának minősítette 1939 óta.

A szíriai állami hírügynökség is több mint 320 halottról számolt be az országban, és több mint 1000-en megsebesültek. A White Helmets mentőszolgálat is sok száz áldozatról számolt be azokon a területeken, ahol működnek.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!