Vádat emelt a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség azzal a 42 éves sofőrrel szemben, aki 2020 májusában elgázolt egy szabályosan közlekedő motorost Budapesten, az Üllői úton.


A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint az autós a József körúton közlekedett a Petőfi híd felé. Haladása során, a megengedett 50 km/h-hoz közeli sebességgel ért a József körút és az Üllői út kereszteződéséhez. Ugyanennél a kereszteződésnél, tőle balról, az Üllői úton, a piros lámpánál várakozott a motoros.

Amikor a terhelt a kereszteződéshez ért, a forgalmat irányító közlekedési lámpa már zöldről sárgára váltott, ennek ellenére az autós áthaladt az útkereszteződés előtti gyalogátkelőhelyen, majd az akkorra már piros fényjelzés ellenére, megállási kötelezettségét megszegve, behajtott a kereszteződésbe.

Eközben a motoros haladási irányában a közlekedési lámpa zöldre váltott, ezért a motoros szabályosan, irányváltoztatás nélkül, a Kálvin tér irányába haladva, szintén behajtott a kereszteződésbe. A szabad jelzésre elinduló, álló helyzetből gyorsító sértett észlelte a kereszteződésbe tőle jobbról, szabálytalanul behajtó autót, azonban már nem tudta elkerülni a balesetet, így motorkerékpárjával az autó elejének ütközött.

A motoros sípcsont törésében megnyilvánuló, súlyos sérülést szenvedett. Az ügyészség pénzbüntetést kért a közúti baleset gondatlan okozásával vádolt férfire azzal, hogy határozott időre tiltsák el a közúti járművezetéstől.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!