A volt amerikaifoci-játékos, és veterán haditengerész Blanks egy barátjánál volt az arizonai Phoenixben július 3-án, pénteken reggel, amikor őrült ordítozást hallott. Rögtön, mezítláb rohant ki, hogy megnézze, mit történik. A szemközti ház felső szintje lángokban állt és sűrű fekete füst ömlött belőle - írja a Washington Post.


Blanks észrevett egy nőt egy harmadik emeleti erkélyen, aki egy kisgyereket tartott a karjaiban, a hatalmas lángok egyre jobban megközelítették őket. Akkora már több ember összegyűlt az égő ház előtt, az emberek azt kiabálták a nőnek, hogy dobja ki a gyereket, mert nincs más esély megmenekülésére.

Blanks még távol állt, amikor az anya átemelte a gyereket a korláton. A férfi azt mondja, hirtelen csőlátása lett, semmi mást nem látott, csak a zuhanó gyereket. Odarohant és elkapta a kicsit, amivel megmentette az életét.

WATCH: When a 3-year-old boy was dropped from the third story of a burning building in Arizona, a former football player dove to catch him. That man was Phillip Blanks, a retired U.S. Marine, who saved the boy just before he hit the ground. pic.twitter.com/Hnq51iNu0E

- CBS News (@CBSNews) July 9, 2020

A kicsi anyja, a 30 éves Rachel Long visszament a lakásba, hogy megpróbálja megmenteni a másik, nyolcéves gyermeke életét is. A nőt akkor látták utoljára élve.

Az idősebb gyereket egy D'Artagnan Alexander nevű 42 éves borbély hozta ki az égő házból, aki mivel maga is kétgyermekes apa, habozás nélkül rohant be az épületbe, amikor meghallotta, hogy gyerekek vannak odabent.

Banks azt mondja, úgy érzi, hogy a haditengerészetnél kapott kiképzése, és a sok elkapóként elvégzett edzés fiatalkorában mind azért voltak, hogy felkészítsék őt erre a pillanatra.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!