30-40 km/órás sebességgel rongyolt végig a járdán, hogy kikerülje a körforgalom előtt feltorlódott autókat. A 76 éves férfi áthajtott egy 18 éves fiú lábán, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott.


Súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztása, valamint ittas vezetés miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 76 éves férfival szemben, aki 2022 októberében ittasan, gépkocsijával a járdára felhajtva kerülte ki a körforgalom előtt feltorlódott autókat Veszprémben, miközben egy gyalogost elsodort.

A vádirat szerint az idős férfi 2022. október 19-én délután ittasan vezetett Veszprémben, amikor a belvárosban lévő egyik körforgalom előtt a kiemelt útszegélyen át felhajtott a járdára, hogy így kikerülje a körforgalomba való behajtásra váró autókat.

30-40 km/órás sebességgel közel 40 métert tett meg a járdán, ahol ekkor több gyalogos tartózkodott, köztük egy tizennyolc éves fiú a szüleivel.

A 76 éves férfi ezt követően nem állt meg, hanem további 160 métert haladt a járdán, majd az úttestre visszatérve segítségnyújtás nélkül elhajtott. A körforgalomba a baleset idején behajtó egyik sofőr tanúja volt a történteknek, ezért autójával követte az idős férfit, akit a közelben megállított, de a gázoló innen is továbbhajtott.

Az ügyészség vádiratában börtönbüntetést indítványozott a 76 éves férfivel szemben, egyúttal pedig eltiltanák a járművezetéstől.

(Forrás: ügyészség


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!