A sokkoló felvételen a bozótpiton a fejénél fogva lenyeli a wallaby-t. Az ausztrál videós szerint sokan megbotránkoztak a felvételen, pedig semmi okuk nincs rá.


Az emberek szeme láttára nyelt le egészben egy kengurufélét egy hatalmas óriáskígyó Ausztráliában, írja a Daily Mail. A bozótpiton vacsoráját kutyasétáltatás közben vette videóra a quennslandi Duke Orme.

A felvételen jól látszik, ahogy a kígyó lassan körbefonja a mozgásra képtelen wallaby-t, miközben szép lassan a fejénél fogva lenyeli az állatot. A videóban azt mondják, hogy a folyamat nagyjából egy óra alatt ér véget, de utána a piton képtelen lesz megmozdulni. Ezután nagyjából egy hétig csak pihenni fog a kígyó, mondja a felvételt készítő férfi.

A videót itt lehet megnézni:

A wallaby-k 90 centiméter magas és 20 kilogramm súlyú kengurufélék. A bozótpiton hossza egyes becslések szerint akár a 8,5 métert is elérheti, de már egy 5 méteres is termetes példánynak számít.

A videót készítő férfi szerint sokan megbotránkoztak a felvételen, pedig az csak a természet rendjét mutatja be. A bozótpitonok így táplálkoznak: lesből támadnak, és mivel nem mérges kígyók, szép lassan körbefonják és megfojtják, majd lenyelik áldozatukat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!