Az Ivanovec rakétakorvettet több drónnal támadhatták. A hajó 15 perc alatt a tatjára állt és elsüllyedt.


Az ukrán különleges erők elsüllyesztették az orosz Ivanovec rakétahajót, írja a BBC. Az ukrán hírszerzés jelentése szerint a 60-70 millió dollár értékű korvettet a Donuzlav-tóban, a Krím-félsziget nyugati oldalának sós vízű öblében, egy haditengerészeti támaszpont közelében semmisítették meg.

„A hajótestet ért sorozatos közvetlen találatok következtében az orosz hajó további mozgással összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett, az Ivanovec a tatjára dőlt és elsüllyedt” – írták a Telegramon. A hírek szerint hajanli 3 óra 45 perckor érte az első találat az Ivanovecet, és 15 perccel később elrendelték a teljes evakuálást, ami azt jelenti, hogy esélye sem volt a hajónak a megmenekülésre.

Ukrán források szerint a legénység egyetlen tagja sem élte túl a támadást. Az Ivanovec elsüllyeszétésről közölt videón alapján az ukránom több drónnal támadtak a hajóra, emlyek közül az egyik a rakétatárolóba csapódhatott. A felvételek alapján az oroszok próbáltak védekezni, de nem jártak sikerrel. A videó végén látható, ahogy orral előre süllyed a korvett.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!