Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette és csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt a Fővárosi Törvényszéken azzal a 30 éves szentendrei férfival és két – 44 éves és 32 éves – budapesti illetőségű társával szemben, akik 2019. májusában

Szentendrére csalták hitelezőjüket, egy újpesti vállalkozót azzal az ígérettel, hogy megadják neki a tartozásukat, azonban a fizetés helyett megölték őt

- írják közleményükben.

A vádirat szerint a három vádlott baráti viszonyban állt egymással. Egyikük – a II. rendű vádlott – egy korábbi ismerősétől, a későbbi sértettől 2018 év végén 10 millió forintot kért kölcsön egy befektetéshez, melynek megvalósításához a két társát is bevonta, így közvetve, vagy közvetlenül mindhárman az adósai lettek.

Egy idő után a sértett megpróbálta visszaszerezni a pénzét, de az ismerős folyamatosan csak hitegette őt. Végül a sértett 2019 áprilisában még a lakásán is felkereste az egyik vádlottat, aki ekkor elhatározta, hogy a társait bevonja a hitelező megölésébe és így szabadulnak meg az adósságtól.

hirdetés

A gyilkosságot az I. rendű vádlott vállalta, aki internetes kutatást végzett a végrehajtáshoz, hogy miként kell fojtózsinórt készíteni és azt használni, valamint megállapodtak abban is, hogy az ehhez szükséges eszközöket megvásárolják, a holttest elrejtésének helyszínét kiválasztják, a sírgödröt Szentendre egy elhagyott külterületi részén előre kiássák, ahová majd a kölcsön visszafizetésének ígéretével csalják oda a sértettet.

2019. május 6-án a délutáni órákban II. rendű vádlott a kocsijával ment a sértett újpesti lakóhelyére, hogy elvigye őt. Az autóban - Budapestről Szentendrére menet - a társa egy drótkötéllel hátulról megfojtotta a férfit.

Ezt követően a holttestet a kiásott gödörhöz vitték és elásták, de előtte a vádlottak magukhoz vették a nála lévő készpénzt, az óráját, illetve nyakláncát, amit a későbbiek során egy budapesti ékszerboltban el is adtak.

Lapozz a videóért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés