Még folyik a hajtóvadászat a 40 éves Robert Card után. A férfi kifejezetten veszélyesnek számít, mert képzett tartalékos katona és okleveles lőfegyveroktató.


Legalább 22 halottja, valamint 50-60 sérültje van az éjszaka történt lewistoni tömegmészárlásnak. A 40 éves Robert Card egy bowlingpályán és egy bárban nyitott tüzet az emberekre. Az egyelőre ismeretlen helyen tartózkodó férfi azért számít különösen veszélyesnek, mert képzett tartalékos katona és okleveles lőfegyveroktató. Több száz rendőr keresi a feltehetően egy fehér Subaru Outbackkel menekülő lövöldözőt.

Közben előkerült egy videó, amin rémült emberek menekülnek a lövöldözés egyik helyszínéről, a Sparetime Recreation bowlingpályától, írja a Mirror.

A rendőrség mindenkit felszólított arra, hogy zárkózzon be és ne hagyja el otthonát, amíg a hajtóvadászat tart. Azt kérték, hogy senki se közelítse meg a felfegyverzett és veszélyes férfit. Ugyanezt kérte a lakosoktól a maine-i kormányzó is a Twitteren. Janet Mills posztjában azt írta, hogy folyamatosan nyomon követi a városban kialakult helyzetet.

A vérengzés egyik helyszíne, a Schemengees Bar and Grill a Facebookon fejezte ki együttérzését az áldozatok családjaival. A posztban azt írják, hogy a lövöldözés során nagyszerű embereket veszített el a közösség.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!