Egy brit kamionsofőr rettenetes vezetési stílusából egyenesen következett az általa okozott elkerülhetetlen karambol.

Most közölte egy tavaly augusztusi baleset videóját a sussexi rendőrség - méghozzá azzal a szándékkal, hogy bemutassa, mennyire veszélyes lehet a figyelmetlen vezetés.

A felvételen egy Derek Holland nevű kamionsofőrt láthatunk munka közben. A hatóságok szerint a férfi - fedélzeti kamera által rögzített - útja során (a többi között) a következő kihágásokat és furcsaságokat követte el:

  • szinte megállás nélkül a mobilját nyomkodta,
  • egész útja során kicsatolt biztonsági övvel közlekedett, csak egy üres csatot dugott be, hogy a visszajelző ne csipogjon. Amikor látott egy rendőrautót, becsatolta az övét, de amint elhagyta a járőrautót, már vissza is tért a korábbi megoldáshoz,
  • egy banán megpucolásának időtartama alatt egyik kezével sem fogta a kormányt.

A súlyos balesetet végül a folyamatos mobilozás okozta - a felvételen gyönyörűen láthatjuk, hogy épp az üzenetküldéssel van elfoglalva,

ezért az utolsó (utáni) pillanatban veszi észre a sávjában veszteglő rabszállító furgont, amibe minimális fékezés után rohan bele, három ember sérülését okozva ezzel (egy fogvatartott, egy kísérő őr és a sofőr is megsérült).

Watch how a texting lorry driver crashes into a van on the A27, seriously injuring three people.

We've released this video to highlight the significant implications of driving while using a mobile phone, after the driver was jailed.

Read more here ➡️ https://t.co/tTf9oQUI8j pic.twitter.com/08dxlkal1f

- Sussex Police (@sussex_police) July 27, 2021

Derek Holland kihallgatása során elismerte, hogy vezetési stílusa "aggodalomra adhat okot". Három és fél év szabadságvesztésre ítélték.

Kapcsolódó

Ezen a vicces reklámon nem fogsz nevetni

Vezetsz vagy mobilozol?


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!