A forgalommal szemben, a belső forgalmi sácvan hajtott egy Volkswagen Golf hétfő délután Székesfehérvár felől a 63-as főúton - írja a police.hu.

Az esetről videó is készült:

A szabályosan közlekedő autók utasainak életét és testi épségét veszélyeztető 63 éves sofőrt egy nappal később, július 14-én késő este, majd 16-án délelőtt és este is ittas járművezetés miatt állították elő a rendőrök.

Elsőként a 63-as főúton, majd Nádasdladány külterületén, végül Sárszentmihály közelében autózott a férfi úgy, hogy vezetés előtt alkoholt fogyasztott.

A székesfehérvári rendőrség őrizetbe vette a sárszentmihályi férfit, akit közúti veszélyeztetés, valamint háromrendbeli ittas vezetés gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki, és indítványozták a letartóztatását is.

hirdetés

A forgalommal szemben közlekedés miatt bekövetkezett balesetek jóval nagyobb arányban követelnek emberéleteket az egyéb szabályszegés miatt bekövetkezett balesetekhez képest. A leggyakrabban ugyanis a járművek frontálisan és nagy sebességgel ütköznek, amit a szabályosan közlekedő vezetők csak nagyon nehezen, vagy éppen el sem tudnak kerülni. Ezért fontos, hogy a veszélyes szituációt észlelők azonnal jelezzék azt a rendőrségen - hangsúlyozzák a rendőrség honlapján.



hirdetés