Tollak nélkül ugyanis kivédhető a csirkék túlzott felhevülése, ami miatt a melegebb éghajlatú régiókban jelenleg sokat költenek a hűtésükre. Azonban vannak hátulütői is a csupaszságnak.


Toll nélküli csirkékkel orvosolnák, hogy a melegebb éghajlatú régiókban ne kelljen a hűtésükre költeniük a tenyésztőknek, mivel a szárnyasok így nem hevülnek fel túlzottan. Azonban a tollmentes csirke nem éppen szép látvány, és gondok is akadnak a csupaszsággal.

Az alapvető probléma onnan ered, hogy a húsipar által tenyésztett csirkék hajlamosabbak többet enni, így az anyagcseréjük magasabb hőmérsékleten működik, és hamar felhevülnek. Ezért a melegebb éghajlatú régiókban a felhevült csirkék nagyon sok hűtést igényelnek, ami persze nem kevés pénzbe kerül.

Erre válaszul Avigdor Cahaner izraeli genetikus kitenyésztette

Az már más kérdés, hogy a tollmentes csirke – finoman fogalmazva – nem éppen esztétikus látvány, sokak egyenesen undorítónak tartják.

Emellett a csupasz csirkéket a kinézetüknél komolyabb hátrányok is érik, például az, hogy a tollak hiánya érzékenyebbé teszi őket egyebek mellett a parazitákra, a bőrbetegségekre és a leégésre.

Összességében tehát nem valószínű, hogy egyhamar elterjednek a „meztelen” csirkék.

Forrás: RTL, Oddity Central


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!