Mint megírtuk, ijesztő baleset történt a vasárnapi bahreni Forma-1-es verseny legelején: Romain Grosjean autója nekiütközött a szalagkorlátnak, majd kettészakadt és kigyulladt, miközben a pilóta még benne ült.

A roncsdarab már hatalmas lángokkal égett, amikor a Haas csapat versenyzője kimászott belőle, és a csodával határos módon a saját lábán hagyta el a baleset helyszínét.

Mindenki legnagyobb megkönnyebbülésére

Grosjean szerencsére "olcsón" megúszta az életveszélyes balesetet, ugyan a kezén és a lábán égési sérüléseket szenvedett, de ezt leszámítva jól van.

hirdetés

A versenyző még vasárnap este a kórházból jelentkezett be Instagram-oldalán, hogy megnyugtasson mindenkit. Azt mondta, nagyjából rendben van, bár a kezei és a lábai be vannak kötözve, és egyelőre ágyban kell maradnia. Szerinte a Forma-1-es autókra szerelt, a pilóták fejét védő glóriának köszönheti az életét.

"Néhány éve még nem támogattam a glóriát, de már úgy gondolom, hogy ez a legnagyszerűbb dolog, amit megvalósítottunk a Forma-1-ben, enélkül ma nem szólhatnék hozzátok"

- mondta.

Hétfő délelőtt a Haas F1 Team közleményt adott ki Grosjean állapotáról, e szerint a francia a kórházban töltötte az éjszakát, és jól halad a kezén keletkezett égési sérülések kezelése. A pilótát csapatfőnöke, Günther Steiner is meglátogatta hétfőn a kórházban.

A közlemény szerint kedden már ki is engedhetik a kórházból Grosjeant, a hétvégi Szahíri Nagydíjon (amely szintén a bahreini versenypályán lesz majd) azonban nem vehet részt.

Csapata már meg is nevezte az utódját: Pietro Fittipaldi, az istálló egyik tartalékpilótája helyettesíti majd a francia versenyzőt.

A 24 éves brazil pilóta a korábbi F1-es világbajnok Emerson Fittipaldi unokája, aki már több amerikai és európai együléses autóverseny-sorozatban is szerepelt már jó eredményekkel. Korábban már többször pályára gurulhatott a Haas F1-es autójával teszteken, de a mostani hétvége lesz az első éles bevetése, ráadásul a csapat idei autóját is pénteken vezetheti először.


hirdetés