Mindkét irányból hosszú sorban próbálták megközelíteni az autósok a benzinkutat.


Kedd reggel a 4-es főúton, a Monor és Monorierdő közt található Mol benzinkútnál hatalmas sor alakult ki, amelyről a 24 közölt egy olvasói videót.

Látszik, hogy a főúton mindkét irányból hosszú sorban próbálták megközelíteni az autósok a benzinkutat, és az biztos, hogy a saját oldalán legalább háromszáz méteres autóoszlop alakulhatott ki. A töltőállomás felé vezető kanyarodó sávot egy megkülönbözető jelzésű jármű, vélhetően a polgárőrség autója zárta, egyben irányította is a forgalmat.

Mi is megírtuk, hogy a Mol szerint beindult a pánikvásárlás a benzinkutakon, több helyen napokkal ezelőtt elfogyott a hatósági áras üzemanyag, az autósok pedig felvásárolták a drágább típusokat is. Azok a kutak viselik az extra terhelést, ahová a máshonnan elküldött autósok áradata zúdul, de ott is gyorsabban merülnek ki így a készletek.

A Mol kijelentette, hogy a töltőállomásai továbbra is nyitva tartanak, a tartálykocsik folyamatosan úton vannak, a Dunai Finomító karbantartásán pedig szintén dolgoznak, és a terveknek megfelelően haladnak.

A cég honlapján az áll, hogy csúcsüzemben napi 165 ezer hordó kapacitású százhalombattai telephely egy ideje csak 50-55 százalékon működik.

A Totalcar portál számos üzenetet kap olvasóitól a különböző kutakon tapasztalható állapotokról, így most úgy döntöttek, csinálnak ebből egy élő hírfolyamot, és egy folyamatosan változó térképet. Itt percről percre, illetve ahogy ők írják: cseppről cseppre nyomon lehet követni, hogy hol kapható vagy épp nem kapható üzemanyag az autónkba.

A térkép EZEN A LINKEN érhető el.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!