A helyszínen még virágok és mécsesek emlékeztetnek a tragédiára, melyben egy szabályosan közlekedő kerékpárost gázoltak el.


Megdöbbentő videót készített a Magyar Kerékpárosklub Észak-budai Területi Szervezet, melyet a közösségük oldalukon osztottak meg. Egy kereszteződésben, ahol nyáron gázoltak el egy vétlen, szabályosan közlekedő kerékpárost, nemrégiben stoptáblát helyeztek ki.

A kerékpárosklub most azt nézte meg, hogy az Árpád híd egyik lehajójánál öt perc alatt hány autós veszi figyelembe a közlekedési táblát, és áll meg a kerékpáros út előtt.

A felvétel szerint

A közzétett videó mellett a bejegyzésben felhívták a figyelmet arra:

"ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél – a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt – meg kell állni, és az a) pontban említett úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni.

Tehát, ha az útkereszteződésben csak STOP tábla van kihelyezve, akkor az útkereszteződésbe való behaladás előtt kell megállni. Ha az útkereszteződésben STOP tábla és útburkolati jel is van, akkor az útburkolati jel előtt kell megállni."

VIDEÓ: A táblánál


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!