A TISZA Párt politikusa beszélt a buli-botrányról, a Dunába esett mobil kutatásáról, az őt erőszakkal vádoló nőről és a fiatalokról is.


Magyar Péter hazatérve Ukrajnából, szombaton ellátogatott az Effot-ra is, ahol beszélgetett a jelenlévőkkel.m

Először az ukrajnai útjukról számolt be. Felhívásukra pár óra alatt gyúlt össze egy komoly összeg és sok tárgyi adomány is. A konvoj másnap már útra is kelt, hogy átadják a küldeményt. Elárulta, hogy egy felajánlást is vittek, amely arról szólt, hogy két beteg gyerek ellátást és kezelést a magyar segélyszerv átvállalja. Egy kicsi Magyarországra szállításáról - akinek szem problémái vannak - már folyik az egyeztetés.

Megrendítette, hogy voltak Ungvár főterén, ahol 150 elhunyt katona sírja van, köztük magyar katonák is.

Számára nagyon szívszorító volt megtapasztalni azt az élniakarást, amit a hétköznapi emeberek között megtapasztalt. Az élet látszólag megy normálisan, van árú, járnak a gyerekek iskolába. De megszokni nem lehet a háborús helyzetet. Egy másik megdöbbentő élmény volt számára, hogy a kijevi gyerekkórháznála romeltakarítás és helyreállítási munkák között az épület mellett rózsákat ültetnek. Ez szimbolizálta számára, hogy élni akarnak, és azt szeretnék, hogy a gyerekeiknek jó lenne.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!