A rapper szinte egy komplett színházi előadást mutatott be, a középpontban a zsarnok Viktória királynővel. A tizenévesek odáig voltak érte, a szüleik viszont nagyokat néztek időnként.


Nem lehetett könnyű helyzetben az a Tilos rádiós pólót viselő apuka, aki 12-13 éves kislányát kísérte el a Szigetre. Valószínűleg Billie Eilish lehetett az elsődleges célpont, de Krúbi is ott szerepelt a tizenéves tinik keddi listáján. Ezt jól lehetett érzékelni abból a hatalmas tömegből, ami háromnegyed hétkor betöltötte a Freedom sátor jó részét.

Amikor megjelent a talpig nemzeti színű zászlóba öltözött Krúbi, mobilok erdeje emelkedett a levegőbe. A rapper a Budapest Parkban júliusban bemutatott koreográfiának megfelelően egy gyászbeszéddel kezdte a műsort.

„69 évnyi diktatórikus elnyomás örömeit követően orvul meggyilkolták szeretett zsarnokunkat, Viktória királynőt” - mondta, mire óriási üdvrialgás tört ki.

Ezen a ponton a Tilos rádiós pólós apuka láthatóan érdeklődőbbé és lelkesebbé vált. De aztán gondterheltebbé is, amikor Krúbi gigantikus bránerekről értekezve folytatta a gyászbeszédét. Pedig a durvább részek még csak ezután jöttek. Bár a hangosítás miatt nem mindent lehetett érteni, az egyértelmű, hogy a tinik kívülről fújták a szexuális utalásokban és káromkodásokban bővelkedő szövegeket. Az apuka pedig azon gondolkodhatott, mit is mondjon a kislányának az iróniáról. Vagy egyáltalán, mikor kezdik el megérteni a gyerekek, mi az amit szó szerint kell érteni, és mi az, amit nem.

Amit egész biztosan nem lehetett félreérteni Krúbi műsorában, az a rendszer kritikája. És a közönség ezt értette is. Míg a korábbi koncerteken a rajongók még gúnyosan éljenezték a Fideszt, mostanára már szimplán "Mocskos Fidesz"-skandálásba fogtak.

A számokat újra és újra monológok szakították meg. Először Viktória királynő gyilkosaként, "nemzetünk első számú ellenségeként" Krúbit hurcolták be egy ketrecbe zárva, majd egy másik blokkban új szerepet kapott.

- hangzott el. Aztán kiderült, ez az utód nem más, mint III.Krúbi.

Nem maradhatott el természetesen az Orbán verd ki a Ferinek című szám sem, ami a Szigeten új strófával is kiegészült.

„Végül magam is a rendszer eltartottja lettem. A pénzből nagyobb autót, meg nagyobb házat vettem. A tömeg meg csak biztat, hogy meséljem a történetet, még a Szigeten, a Freedom Stage-en is felléphetek” - énekelte a rapper. Kiderült az is, már nem ketten, hanem Orbán, Feri és ő, hármasban jutnak el a csúcsra. Amit azonban undor követett.

Majd jött az Oroszlánkirály NER-esített verziója, olyan sorokkal, hogy "A NER karja minden elér", és "a Fidesz az úr", Fidesz logóval a háttérben. Az este csúcspontjaként pedig Krúbi a feje fölé emelt egy kis Orbán Viktor bábut, amit azután szájon csókolt.

Egy dolog biztos, a tini apukájának lesz miről otthon beszélgetni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!