A Veszprém megyei Városlőd határában vett fel egy durva balesetet egy autós fedélzeti kamerája. A férfi éppen akkor haladt el a másik sávban várakozó sor mellett, amikor a hátulról érkező fékezés nélkül hajt bele az úton várakozó Peugeot-ba. Utóbbi előtt pedig a Magyar Közút egyik munkatársa állt, és az úton, hogy a munkavégzés ideje alatt szabályozza a forgalmat.

"A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mérnökségei ezekben a hetekben a lokális és nagyfelületű burkolatjavítási munkák mellett az út menti növényzet gondozási munkáira is nagy hangsúlyt fektetnek. Néhány nappal ezelőtt a társaság ajkai mérnöksége váltakozó forgalomirányítás mellett végzett kaszálási munkákat, amikor egy autó becsapódott a munkaterületre"

- írja a cég közleményében, amihez a balesetről készült videót is csatolták.

Az ütközés erejétől a várakozó autó utánfutójából előrerepült egy kisebb ipari fűrész, ami majdnem eltalálta a forgalomirányító munkást.

A Magyar Közút felhívja a figyelmet, hogy ezekben a hetekben a társaság mérnökségi szakemberei nagyobb erőkkel végeznek kézi és gépi kaszálási munkákat. Ezért arra kérik a közlekedőket, hogy a szokásosnál óvatosabban és körültekintőbben vezessenek, és figyeljenek a kaszálást végző szakemberekre.

hirdetés



hirdetés