Az akcióban részt vevő rendőrök videóban mondták el, hogyan élték meg a történteket.


"Szeretném még látni anyukám" - ez is átfutott az agyán annak a fiatal őrmesternek, aki részése volt a hétfői reggeli autós üldözésnek az M5-ösön. Mint megírtuk, két embercsempész autóját akarták megállítani az autópályán a rendőrök, de ők elhajtottak és tüzet nyitottak rájuk. Több lövés is dördült, de az akcióban senki nem sérült meg. A lassú forgalom miatt az embercsempészek kénytelenek voltak megállni a furgonjukkal és futva menekülni, végül TEK-esek kapták el őket.

Most a rendőrség megosztotta az embercsempészek furgonját üldöző járőrautó fedélzeti kamerájának felvételét a police.hu honlapon.

A felvételen hallani, ahogy

Közben ők is kapják az utasításokat arról, hogy vigyázzanak magukra és ne közelítsék meg túlzottan a menekülő furgont. Majd azt látni, hogy a dugóban megálló kocsiból kiugranak az iraki embercsempészek és futnak a kispesti erdő felé, a rendőrök meg utánuk.

Egy másik videón az akcióban részt vevő rendőrnő mesélte el a történteket. Bóna Eliza elmondta, hogy mikor a lövések eldördültek, nagyon meglepődött, mert nem számított rá, hogy így elfajulnak a dolgok.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!