A Leopárdok otthona. Így nevezik a Krauss-Maffei Wegmann harcjárműgyártó müncheni üzemét. Itt találhatók ugyanis többek között azok a Leopard 2A4 típusú harckocsik is, amelyek első hírnökei annak a tizenkét darabnak, amelyet a Magyar Honvédség lízingszerződés keretében rendelt meg a német gyártól - írja a Magyar Honvédség.

A harckocsik rövidesen Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál kezdik meg hazai szolgálatukat. Az első magyar felségjelzést Lőrincz Gábor dandártábornok helyezte el a vadmacskák egyikén.

A gyár vezetése – amellett, hogy betekintést engedett a szigorúan titkos gyártósorra – bemutatta azokat a már szállításra kész lánctalpasokat, amelyek hamarosan megérkezhetnek Magyarországra és a tatai alakulathoz.

A harckocsigyár történetéről és jelenéről szóló előadásokat követően dinamikus bemutatóra került sor, amely keretében bemutatkozott mind az A4, mind pedig a továbbfejlesztett A7 típusú Leopard. Utóbbi legkorszerűbb verziójából, az A7+ változatból összesen 44 darabot rendelt a Magyar Honvédség, amelyek várhatóan 2023-ra készülnek el.

Az immáron hivatalosan is magyar terepszínnel és felségjelzéssel büszkélkedő Leopard 2A4-esek várhatóan még a nyár folyamán megérkeznek Magyarországra, ami után rövidesen megkezdődik a kezelőszemélyzetek hazai kiképzése - közli a honvédség.

hirdetés

Bemutatkoztak az első magyar Leopard harckocsik

A Leopárdok otthona. Így nevezik a Krauss-Maffei Wegmann harcjárműgyártó müncheni üzemét. Itt találhatók ugyanis többek között azok a Leopard 2A4 típusú harc...



hirdetés