Már több milliárd forintot fordítottak az intézmény kőbányai épületének megtervezésére, de lehet, hogy elölről kell kezdeni a munkálatokat.


Vidékre költöztethetik a közlekedési múzeumot is - írja a Népszava. A múzeum korábbi, városligeti épületét 2015-ben zárták be, majd az volt a terv, hogy a MÁV egykori ipartelepén kap új épületet az intézmény Kőbányán, ennek már meg is kezdték az előkészületeit. A lap viszont úgy tudja, a legfrissebb tervek szerint vidékre, Nyíregyházára vagy Debrecenbe költöztetné a múzeumot a kormány. Utóbbi lesz az új otthona a Természettudományi Múzeumnak is.

Az új épület tervei már elkészültek, idén nyáron meg is kapták rá az építési engedélyt, de a tervezés utolsó fázisának jóváhagyása így kétségessé vált.

„Az új közlekedési múzeum tervezése a korábbi kormányhatározatnak megfelelő rendben, késedelem nélkül, jelenleg is zajlik. A felülvizsgálat alatt álló állami beruházások elindítása a központi költségvetés helyzetének függvényében, az Építési és Beruházási Minisztérium javaslatára, a kormány döntésének megfelelően ütemezhető” – válaszolta a lap kérdésére a közlekedési múzeum. A költözéssel kapcsolatos kérdésre annyit válaszoltak, hogy a működés helyszínéről a kormány dönt.

Az Építési és Beruházási Minisztérium azt is elmondta a Népszavának, hogy a közlekedési múzeumról, illetve a Városligetbe tervezett Új Nemzeti Galériáról sem született még kormánydöntés. Utóbbi esetében valószínűtlen, hogy vidéki helyszínre költözzön, de

- írták.

Az Új Nemzeti Galéria kapcsán megerősítették azt, hogy Lázár János a japán tervek magyar építészek elképzelései alapján valósítaná meg az új épületet, de még erről sem született döntés.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!