Bűnpártolás, valamint hivatali visszaélés. Az ügyvéd szerint az ügyészségnek el kell rendelnie a nyomozást ebben az ügyben, és elkerülhetetlen lesz Varga Judit, Rogán Antal, valamint a hangfelvételen megnevezett személyek (kezdetben) tanúként történő meghallgatása.


[sz[Fotó: Pixabay[sz]

Megjelent egy poszt a Vidéki Prókátor oldalon, amelyet állítólag az az ügyvéd üzemeltet, aki észrevette a kegyelmi ügy kirobbanásához vezető cikket a bírósági ügyek közlésére szánt kiadványban. Akkor derült fény arra, hogy K. Endre még azelőtt kegyelmet kapott Novák Katalintól, és az ellenjegyző Varga Judittól, mielőtt a Kúria harmadfokon döntött volna a párhuzamosan folyó eljárásban.

"A Magyar Péter által közzétett hangfelvételen elhangzottak véleményem szerint a Btk. 282. szakasz (1) bekezdésének b) pontjába ütköző és a (3) bekezdés d) pontja szerint minősülő, hivatalos személy hivatali eljárása során hivatali kötelessége megszegésével a büntetőeljárás sikerének meghiúsítására törekvéssel megvalósított bűnpártolás, valamint a Btk. 305. szakaszába ütköző hivatali visszaélés gyanúját veti fel, mely bűncselekményeket a nyomozati iratok manipulálását elvégző hivatalos személyek tettesként, az őket ezen cselekményre rábírók pedig felbujtóként követhettek el.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!