A végénél tartott a Forma-1 Kínai Nagydíjának második szabadedzése, amikor a ferraris Sebastian Vettel és a toro rossós Alexander Albon is a boxba hajtottak. Kaptak aztán egy kései üzenetet, hogy az FIA kihívta őket hivatalos mérlegelésre, így mind a két autót vissza kellett tolni a boxutca elejére, ahol a mérleg található.

Forma-1: őrült szoros a helyzet, három esélyes a Kínai Nagydíj

Akár a Red Bull is beleszólhat a versenybe.

Mivel a Ferrarié a második garázs - a sorrendet az előző évi konstruktőri végeredmény alapján állítják fel, a világbajnok csapat van elől, az utolsó pedig leghátul -, így az ő szerelőik elég hamar Vettelhez értek és hűteni kezdték a fékeket. A német versenyző ekkor mutogatni kezdett nekik, majd mondta, hogy menjenek gyorsan segíteni a Toro Rossón, mert közben kigyulladt Albon autóján az egyik fék, a helyzeten pedig segíteni is tudtak az olaszok. A Toro Rosso garázsa a boxutca másik oldalán van, így a szerelőik még csak úton voltak.

Ferrari mechanics put out Toro Rosso brake fire.

Vettel asked Ferrari mechanics if it was possible to cool the Toro Rosso's of Albon car while he stops waiting at Weighbridge. #F1 #ChineseGP #Race1000 #Seb5 @ToroRosso @ScuderiaFerrari pic.twitter.com/VWY4GvICjb

- Eau rouge (@Insidef1) 2019. április 12.

Az első szabadedzésen Vettel volt a leggyorsabb, a másodikon a mercedeses Valtteri Bottas, de a Red Bull is nagyon közel jár, úgyhogy eddig izgalmasan alakul a hétvége.

Kínában az F1 történetének ezredik futamára készülnek, a rajtsorrendről döntő időmérő edzésre szombaton, magyar idő szerint reggel 8 órakor kerül sor.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!