John Babbage, egy 75 éves brit nagypapa elvitte az akkor 8 éves unkáját egy McDonald'sba, és vett a srácnak egy Happy Meal menüt. Mivel az étteremben megjelentek a kisfiú barátai is, a nagyapa hagyta, hogy játszanak együtt egy kicsit, addig ő a kocsiban várakozott és egy kicsit el is bóbiskolt - írja a Mirror című brit bulvárlap.


Babbage már rég nem is emlékezett erre a napra, amikor négy évvel később, egy reggelen a DCBL behajtócég emberi dörömböltek az ajtaján és 2051 fontot (több mint 800 ezer fontot) követeltek tőle.

Kiderült, hogy a nagypapa 17 perccel túllépte a McDonald's vásárlóinak járó, kétórás parkolási időkeretet. A szabálysértést kamerák rögzítették, az érte járó büntetésről Babbage-t levélben értesítették. Csakhogy egy olyan címen, ahol a család évekkel korábban lakott.

Az idő telt, a büntetés összege pedig 400 fontra (kb. 160 ezer forintra) emelkedett, miközben Babbage és a felesége ebből semmit sem sejtettek, hiszen a felszólításokat a régi címükre postázták. A behajtócég emberei aztán már kétezer fontot követeltek a házaspártól: 400 fontot a büntetésükre és 1561 fontot "kezelési költségekre".

Az idős házaspár halálra rémült, de egyelőre nem fizetett. Felhívták a DCBL központi irodáját, ahol megerősítették, hogy a tartozásuk 2051 font, és nem hitték el nekik, hogy soha sem tudtak a tartozásukról.

John kiderítette, hogy az eredeti bírságot egy Highview Parking nevű parkolási cégtől kapták. A McDonald's közölte, hogy bár nincs köze a parkolási ügyekhez, megkereste a parkolócég vezetését, és kérte a büntetés enyhítését. A Highway Parking azonban hajthatatlannak tűnik: nem csak behajtókhoz, bírósághoz is fordult az ügyben. Az ügy tárgyalása a jövő hónapban lesz, Babbage reméli, hogy ott majd megvédheti az igazát.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!