A világ 50 országban már csökken vagy stagnál az infláció, Magyarországon viszont továbbra is emelkednek az árak.


Nem csak annak lesz drágább idén a bejgli, aki valahonnan megrendeli, hanem annak is, aki otthon készíti el. A vaj a tavalyi árakhoz képest októberre 99 százalékkal, míg a tejes margarin 74 százalékkal drágult.

De nem csak a tészta, hanem a bejglibe való töltelék miatt is mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ugyanis a KSH adatai szerint már 5750 forint egy kiló dió, ami 18 százalékkal drágult a tavalyi évhez képest.

A cukrászdák ennél is rosszabb helyzetben vannak. Nekik ugyanis nem csak az élelmiszerek inflációjával, de az megemelkedett energiaárakkal is szembe kell nézni.

A világ 50 országban már csökken vagy stagnál az infláció a Nemzeti Bank szerdán tartott online sajtótájékoztatója szerint. Magyarországon viszont továbbra is emelkednek az árak.

A GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint az Európai Unión belül is példátlan mértékű drágulást részben a forintgyengülés okozza, részben pedig az, hogy csökken a kereslet.

Molnár László a GKI vezérigazgatója az RTL-nek úgy nyilatkozott, hogy szerinte akár szeptemberig is elhúzódhat az élelmiszerárak drágulása, viszont ha jövőre az aratás is jól sikerül, elképzelhető hogy az élelmiszerárak stagnálásba menjenek át.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!