Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a 2020-as Forma-1-es idény utolsó versenyét, a vasárnapi Abu-Dzabi Nagydíjat.


A mezőny talán a szezon legsimább rajtját hozta össze, az időmérő edzésen is győztes Verstappen könnyedén jött el riválisaitól, a két Mercedesnek, a finn Valtteri Bottasnak és a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnak sem volt lehetősége az előzésre.

A futam során csak a középmezőnyben történt egy-egy izgalmas csata a helyezésekért, elől szinte eseménytelenül telt el az 55 kör, amely végén a 23 éves Verstappen idei második, pályafutása tizedik futamán győzött.

???? TOP TEN (LAP 55/55) ????

Verstappen
Bottas
Hamilton
Albon
Norris
Sainz
Ricciardo
Gasly
Ocon
Stroll#AbuDhabiGP ???????? #F1 pic.twitter.com/FGZgcS6DEZ

- Formula 1 (@F1) December 13, 2020

Mivel Lando Norris az ötödik, Carlos Sainz pedig a hatodik helyen végzett, így a McLaren lett a harmadik a konstruktőrök között a Mercedes és a Red Bull mögött, igaz, Sainzot még megbüntethetik, amiért a bokszutcában túl lassan ment.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel 14. helyre hozta be a Ferrarit az utolsó futamán az olasz istálló színeiben, a következő idényben az Aston Martin néven versenyző Racing Pointban láthatjuk majd.

Az F1 előzetes versenynaptára szerint a következő idény március 21-én Ausztráliában rajtol - a Magyar Nagydíjat augusztus 1-én rendezik -, és december 5-én ugyancsak Abu-Dzabiban zárul.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!