Elítélték Ruby Franke-ot. A kínzásokban üzlettársa is részt vett, aki volt, hogy például arra kényszerítette az influenszer lányát, hogy kaktuszba ugorjon.


Börtönbe kerül gyerekei bántalmazásáért a korábban nevelési tanácsaival ismertté vált amerikai influenszer, Ruby Franke – írja a BBC. Ruby-t üzlettársával, Jodi Hildebrandttal együtt ítélték el:

Ez mind a négy vádpontban a legmagasabb büntetési tétel. Hogy pontosan mennyit kell ülniük, azt a helyi, utahi törvények alapján egy külön bizottság dönti majd el, de négy évnél nem lesz kevesebb.

Az öt gyereket nevelő Franke 2015-ben indította el „anyainfluenszer” csatornáját, az 8 Passengerts-t. Már a nyilvánosan is látható nevelési módszerei között is olyanok szerepeltek, mint az azzal való fenyegetés, hogy levágja gyereke plüssállatának fejét, vagy hogy elmarad a karácsony. Amikor 2020-ban egy fia elszólta magát, megemlítve egy videóban, hogy hét hónapig egy babzsákon kellett aludnia, a rajongók közül is többen gyanút fogtak: petíciót indítottak, de nem sikerült cselkevésre bírniuk a hatóságokat.

Idén augusztusban Franke 12 éves fiának sikerült megszöknie. Miután végtagjain kötél okozta horzsolásokkal borítva, alultápláltan bekopogott a szomszédhoz, hogy ételt kérjen, kórházba került. Ezután derült ki, hogy az influenszer éheztette gyerekeit, víz megvonásával büntette és verte őket, továbbá az is szerepelt a módszerei között, hogy tűző napon dolgoztatja, vagy lekötözi őket. Az üzlettárs, Hildebrandt erről tudott, sőt, rész is vett a kínzásokban: egy alkalommal például arra kényszerítette Franke egy lányát, hogy többször is egy kaktuszba ugorjon. Eric Clarke, Utah állam ügyésze a tárgyalás során azt mondta:

A bíróságon Franke beismerte a tettét, és bűnösnek vallotta magát. Hildebrandt ugyancsak vallomást tett.

(Via 444.hu)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!