A nő kikészült, de a kiállítók nem idegeskednek, mert Koons 799-et csinált a lufikutyából, a maradék 798 így többet fog érni.


Jeff Koons lufikból formázott kutyára hasonlító szobrát törte össze véletlenül a miami Art Wynwood művészeti vásár látogatója csütörtök este.

A Miami belvárosában álló kiállítótérben volt egy bejárás, amikor egy nő nekiment véletlenül a szobornak, amely leesett a talapzatáról, és pici darabokra tört.

– nyilatkozta a New York Timesnak Cédric Boero, a Bel-Air Képzőművészeti Galéria munkatársa, amely Koons szobrát is kiállította. A nő nem győzött elnézést kérni, és látszott, hogy nagyon szívesen lenne most valahol máshol.

Aki azt gondolná, hogy ez nem művészet, és nem ér semmit az ilyesmi, annak meglepő lehet, hogy a lufikutyát amúgy 42 ezer dollárért (15 millió forintért) árusították. Ráadásul

Akik még inkább szeretik magukat ezen idegesíteni, azoknak elárulhatjuk, hogy Koons a popkultúra egyik legünnepeltebb (másfelől legutáltabb) művésze is, elképesztő összegekért kelnek el a munkái, több tízmillió dolláros rekordjai vannak. Itt lehet róla bővebben olvasni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!