A nagy vihart kavart eset Angliában, a Yorkshire-i Sproatley-ban történt egy évvel ezelőtt. A hatéves kisfiú, Stanley Metcalf a nagypapájánál, Albert Grannonnál volt éppen, aki régóta tartott egy nagy kaliberű (22-es) légpuskát a konyhaszekrényben.

A felesége a hírek szerint sokat korholta érte, mert légpuskánál ez már komoly erejű lőfegyvernek számít, és engedélyköteles, az idős férfi azonban nem kért rá engedélyt. Grannon állítólag kerti kártevőkre és galambokra lőtt a puskával, és mindig megtöltve tartotta (ami egyébként szintén tilos).

Hogy azon a szörnyű napon mi történt pontosan, senki sem tudja. Az biztos, hogy a nagypapa a légpuskával hasba lőtte az unokáját, aki csak annyit tudott mondani: "Papa, te lelőttél engem?" - aztán már nem volt képes beszélni.

A mentősök, akiket a nagyszülők azonnal kihívtak, azt mondták, Grannon teljes sokkban volt, és végig az unokájával maradt, bement vele a kórházba is, ahol még órákig küzdöttek a kisfiú életéért. De már nem tudták megmenteni.

A bíróságon a nagypapa azzal védekezett, hogy a kilőtt golyó gellert kapott a konyha padlóján, és úgy találta el az unokáját, de a törvényszéki fegyverszakértők ezt cáfolták. Azóta sem tudni, mi történt pontosan, de Grannon ügyvédje "tragikus balesetnek" minősítette az esetet.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>