A hétvégére már csak futó zápor, hózápor várható, viszont szeles időre kell számítani. Éjszakai mínuszok után napközben fagypont feletti hőmérséklet várható.


Pénteken az Alföldön és északon lehetnek tartósabban felhős, borongós tájak, itt kisebb eső, havas eső, a hegyekben hózápor is előfordulhat. Máshol hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de nyugaton és északnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, kezdetben esetleg hózápor kialakulhat. Sokfelé élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Reggelre helyenként pára, köd képződik. Hajnalban -3 és +4, kora délután 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet - írja az Időkép.

Szombaton sokfelé számíthatunk többórás napsütésre, de felhősebb tájakkal is találkozhatunk. A nap első felében elszórtan egy-egy futó zápor, hózápor kialakulhat, de délután említésre méltó csapadék már sehol sem valószínű. Főként a Dunántúlon lehet élénk, helyenként erős az északi-északnyugati szél. Sokfelé fagyos lesz a reggel, napközben pedig 2-8 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap sok felhő lesz az ország nagy része felett, csak kevés helyen süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Számottevő csapadék nem várható, de helyenként szitálás előfordulhat. Helyenként élénk lehet a nyugatias irányú szél. Reggelre többfelé pára, köd képződik. Hideg lesz a hajnal, a csúcsértékek pedig 1 és 9 fok között alakulnak.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!