Fontos belejelentést tett péntek délelőtt Nagy László, a Telekom Veszprém kézilabdázója. A játékos klubjának sajtótájékoztatóján közölte, hogy a szezon végén végleg befejezi a pályafutását.

Nagy 22 évig volt aktív játékos, 1997-2000 között Szegeden, majd 12 évre Barcelonába igazolt, pályafutása utolsó 7 szezonját pedig Veszprémben töltötte. Nemrég ünnepelte 38. születésnapját.

A bejelentést a YouTube-on élőben közvetítették, itt lehet visszanézni:

Nagy László családja a fiú egyéves korában költözött Szegedre. Édesapja profi kosárlabdázó volt, így László is kosárlabdával kezdte sportolói pályafutását. 13 évesen a magyar U-13-as válogatott tagja volt, lehetőséggel, hogy az Egyesült Államokban tanuljon, és váljon profi kosarassá. Ő azonban a kézilabdát választotta, amelyet az iskolájában tanult meg.

A Pick Szeged utánpótlás-csapataiban kezdett kézilabdázni, ahol együtt játszott többek között későbbi válogatottbeli társaival, Buday Dániellel és Laluska Balázzsal. 1997-ben és 1998-ban bronzérmet szerzett a serdülő Európa-bajnokságon, majd az ifjúságiak között aranyérmet szerzett 1999-ben. 2000-ben igazolt az akkor a világ legjobb csapatának számító Barcelonához, ahol a korábbi világklasszist, Inaki Urdangarint kellett pótolnia.

A magyar válogatott tagjaként több, mint 100-szor lépett pályára, és 2009-ig ő volt a válogatott csapatkapitánya. Hosszabb kihagyás után 2012-ben tért vissza Nagy a válogatottba. Londonban tagja volt a 2012. évi nyári olimpiai játékokon negyedik helyet szerző férfi kézilabda-válogatottnak.

A 2013-as férfi kézilabda-világbajnokságon beválasztották a torna All Star csapatába. A 199 válogatott mérkőzés után a 2017-es világbajnokság után visszavonult a válogatottságtól. 2018 júniusában két mérkőzés erejéig mégis visszatért a nemzeti csapatba, a Szlovénia elleni világbajnoki selejtező mérkőzéseken segítette a magyar csapat kvalifikációját.

Forrás: Wikipédia