A Telekom Veszprém házigazdaként 28-23-ra legyőzte csütörtökön a német Flensburg csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában.

A hazaiaktól Dejan Manaszkov, a vendégek keretéből Magnus Röd, Franz Semper, Lasse Möller és Göran Sögard Johannessen hiányzott.

A Veszprém remek védekezéssel, Rodrigo Corrales pedig három védéssel kezdett, így a németek több mint nyolc perc után, 4-0-s hátrányban lőtték első góljukat. Maik Machulla flensburgi vezetőedző a 11., majd a 16. percben is időt kért, mert bár a házigazdák támadásban elkövettek néhány kisebb hibát,

kiváló védekezésüknek köszönhetően tovább növelték előnyüket (10-3).

Kapusának lecserélésével létszámfölényes támadójátékra állt át a vendégcsapat, de ez sem vezetett eredményre, mert bár a különbség nem nőtt tovább, a szünetben 14-8-ra vezetett a Veszprém.

A második félidőben némileg visszaesett a hazai támadások hatékonysága, ám ez nemsokára megváltozott, az egyiptomi Omar Jahja, valamint a védekező-specialista Sipos Adrián duplázott (18-9), ezért a németek csakhamar a harmadik idejüket is kikérték.

Az izlandi Teitur Örn Einarsson góljaival tartotta hét-nyolc gólos hátrányát a Flensburg, majd egy 4-0-s sorozattal felzárkózott 23-18-ra. Momir Ilic vezetőedző előbb időkéréssel, majd cserékkel rendezte a sorokat, ennek köszönhetően csapata ismét ellépett hét találattal, és végig vezetve 28-23-ra nyert.

A veszprémiek remek védekezését felértékeli, hogy kiállítás nélkül hozták le a mérkőzést.

A mezőny legeredményesebb játékosa a veszprémi Manuel Strlek volt hét góllal, Omar Jahja és Rasmus Lauge Schmidt négy-négy találattal, a túloldalon Einarsson öttel zárt. A kapusok közül Corrales 13, a németeknél Benjamin Buric 14 védést mutatott be.

A két együttes 13. alkalommal találkozott egymással tétmeccsen: két döntetlen és három Flensburg-siker mellett a Veszprém nyolcadszor nyert.

A négy győzelemmel és egy vereséggel álló Telekom Veszprém egy hét múlva a román Dinamo Bucuresti otthonában lép pályára, a két sikerrel, két döntetlennel és egy vereséggel rendelkező Pick Szeged pedig jövő szerdán az előző idényben BL-döntős dán Aalborg HB-t látja vendégül.

eredmény, csoportkör, 5. forduló, A csoport:

Telekom Veszprém - SG Flensburg-Handewitt (német) 28-23 (14-8)
lövések/gólok: 47/28, illetve 40/23
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 1/1
kiállítások: 0, illetve 10 perc

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!