Az orosz Jevgenyij Trefilov minden idők egyik legnagyobb formátumú kéziedzője,

aki hazája női válogatottjával négyszer nyert világbajnokságot, Rióban, három évvel ezelőtt pedig olimpiai aranyérmet szerzett, de van egy ezüstje a pekingi olimpiáról is.

Az eredményei mellett a kérlelhetetlen szigoráról híres edző februárban rosszul lett csapata, a Kubany Krasznodar nemzetközi kupameccs előtt, és bár az orvosok figyelmeztették, ő mégis leült a kispadra.

A szívbeteg edzőt előre figyelmeztették az orvosok, mégis leült a kispadra

Jevgenyij Trefilov igazi megszállott.

Két héttel később viszont már az orvosok győztek, és szívműtétet végeztek el Trefilovon, a beavatkozás során kiderült, hogy az edzőnek szerencséje volt, mert bár jó ideje szívelégtelenséggel élt, a fő artéria nem sérült meg. Bár a műtét jól sikerült, Trefilovnak abba kellett hagynia az edzősködést az egészséges érdekében.

A női válogatottnál a korábbi győri sikeredző, Ambros Martín lett az utódja, a Kubany Krasznodarnál pedig tiszteletbeli elnök lett az új posztja.

Emlékszem arra a napra, amikor hazaértem a kórházból. A lányom megkérdezte tőlem, hogy mi ez hang, ami belőlem jön. Az új szívbillentyűm volt. A műtét után valamilyen oknál fogva élni akartam, noha a nővérek szerint fegyvert kértem, hogy lelőhessem magam. Hogy meddig élhettem volna műtét nélkül? Senki sem tudja. Ijesztő. Egészséges embernek tekinted magad, és egyszer csak kiderül, hogy rokkant vagy

- idézte Trefilovot az Rsport nevű orosz oldalra hivatkozva a Daniasport.hu.

Kiemelt kép: LOIC VENANCE / AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!