Az utasok könyörögtek, hogy nyissa ki az ajtót, de szerencsére a vonat meg tudott állni, mielőtt tragédia történt volna.


A baon.hu írta meg, hogy kirúgtak egy sofőrt Kecskeméten, miután szerda reggel egy vasúti átjáróban állt meg az 1. számú vonalon menetrendszerűen közlekedő egyik autóbusszal, majd leszállt és bezárta az ajtókat.

A buszjáratot üzemelő INTER TAN-KER Zrt. közleménye szerint a sofőr azért állt meg, mert egy terelőbója volt az úton, és azt akarta arrébb rakni, hogy elférjen a busszal. Miután azonban megállt a vasúti átjáróban, a sorompók lecsukódtak, és egy vonat közeledett az átkelő felé.

– írta az egyik utas gyereke a lap beszámolója szerint.

Miután a sorompó lecsúkódott, a sofőr azonnal visszament, kinyitotta az ajtókat, így az utasok le tudtak szállni. A buszjáratot üzemelő cég kiemelte, hogy senki sem sérült meg, és közlekedési baleset sem történt.

A közleményben leírták azt is, hogy a majdnem tragédiába fulladt eset azért következett be, mert a vasúti átjáró útszakaszán útfelújítási munkák zajlanak és a terelőbójákat mindig máshova helyezik.

- tették hozzá, és leírták azt is, hogy mindez nem menti fel a sofőrt a felelősség alól.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedési Osztálya eljárást indított az ügyben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!