A BRFK szerint az ellenőrzés célja többek között a közrend és közbiztonság fenntartása. A lépésre azután került sor, hogy a rendőrség két palesztinpárti tüntetést is betiltott.


Ma déltől vasárnap reggel nyolcig fokozott ellenőrzést rendelt el Budapest teljes területére a Budapesti Rendőr-főkapitányság - írja az enbudapestem.hu a BRFK közleménye alapján.

A közlemény szerint a fokozott ellenőrzés célja a jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése, megszakítása, valamint a közrend és közbiztonság fenntartása.

A 444 emlékeztet arra, hogy a fokozott biztonság azt is jelenti, hogy

Arról a rendőrség nem ír, hogy mindez összefüggésben áll-e az október 13-ra és 14-re meghirdetett, a rendőrség által betiltott palesztinpárti tüntetésekkel.

A rendőrség indoklása szerint azért nem engedélyezték a két tüntetést, mert illeszkedtek a Hamász felhívásához, amely a „harag kimutatására” szólította fel híveit az egész világon. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a betiltott gyűléseken való történő részvétel szankciót von maga után.

Korábban mi is megkerestük a BRFK-t, hogy a budapesti rendőrség milyen intézkedésekkel készül ennek kapcsán, akkor azonban még csak azt a választ kaptuk, hogy „a rendőrség a szükséges intézkedéseket megtette”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!