Vasárnap még 32-39 fokos maximum is lehet. Csak lassan enyhül, a front záporokkal, heves zivatarokkal, viharos széllökésekkel érkezik majd.


Hétfőn eléri az északnyugati országrészt egy hullámzó frontrendszer, de a hűvösebb, frissebb levegő az Alföldre valószínűleg csak szerdán érkezik meg.

Az előrejelzés szerint a Kárpát-medencét továbbra is forró, szubtrópusi eredetű légtömeg tölti ki.

Szombat este az országtól északnyugatra, északra záporok, zivatarok húznak majd el, amelyek beérhetnek Magyarország területe fölé is, a hőmérséklet hajnalra 20 Celsius-fok körülire csökken.

Vasárnap napközben szikrázó napsütés várható, azt csak néhány helyen szűri majd fátyolfelhő.

Az Időkép előrejelzése szerint a jövő héten érkezik az enyhülés:

Hétfőn az ország nagy részén még marad hőség, de nyugatra már érdemi lehűlés érkezhet. Késő délután, este nyugaton már záporok, zivatarok alakulhatnak ki, köztük heves zivatarok is. A Dunántúlon az északias, a Dunától keletre a déli-délkeleti szelet kísérhetik élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lökések. A hőmérséklet napközben 28-38 fok között tetőzhet, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Kedden többfelé kell készülni záporokra, zivatarokra, helyenként heves zivatarokra. A légmozgás sokfelé lesz élénk, erős, zivatarok környezetében viharos. A csúcshőmérséklet 25 és 35 fok között alakulhat, 30 fok fölé még keleten, északkeleten emelkedhet a hőmérséklet.

Szerdán a változóan felhős-napos időben főként keleten, északkeleten fordulhatmak elő még záporok, zivatarok. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Délután keleten 28-30, máshol 22-27 fokot mérhetünk.

Csütörtökön mérsékelten meleg idő várható 23-28 fokos maximumokkal. Több órára kisüt nap, de keleten, északkeleten még előfordulhatnak elszórt záporok, zivatarok. Helyenként élénk marad az északnyugati szél.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!