Nagy botrányt kavart a Parlament elnökének, Kövér Lászlónak két héttel ezelőtti kijelentése, amelyben beszólt a női képviselőknek, elsősorban a párbeszédes Szabó Tímeának.

A Magyar Nemzet hosszú interjújában most Varga Judit igazságügyi miniszter azt mondta:

„Kövér László szerintem a nők iránti tiszteletét fejezte ki, amikor arról beszélt, hogy nem szeretne egy nőt hozzá méltatlan helyzetben látni.”

Hozzátette, „a jelenlegi helyzetben szerintem nem kellene ilyen kérdésekkel foglalkozni. Irigylem az ellenzéki képviselőket, hogy ennyi idejük van. Egy TV műsorból vett, kontextusából kiragadott félmondat alapján akarnak feszültséget kelteni”. Elmondta, szerinte ma Magyarországon nemi egyenjogúság van, de figyelembe kell venni a férfiak és a nők közti különbséget.

hirdetés

A miniszterasszony beszélt arról is, hogy „az online felületeken a kommentekből látszik, hogy a nyugati liberális véleménydiktatúrában felszabadítóan hat az őszintén kimondott szó”.

Hozzátette, hogy a koronavírus törvény kiállja a jogállamiság próbáját, és az élet bizonyítja, nincs veszélyben a sajtószabadság Magyarországon.


hirdetés