A fiatal jazz zongoraművész videón is mesél legújabb szerzeményének hátteréről.


Az Oláh Krisztián Quartet márciusban mutatta be élőben legújabb albumát Music for 24/7 címmel, amelynek számai rendhagyó módon egyesével válnak hallgathatóvá a virtuális térben. A zeneszám mellett a rajongók elérhetik Oláh Krisztián Insight 24/7 című videósorozatának hatodik részét is, amelyben a Dozen komponálásának és rögzítésének hátteréről mesél a – december 12-én született – szerző, a laikusok számára is kicsit közelebb hozva a jazz műfaját.

Többek között ezekről a témákról és kérdéskörökről beszél legújabb videójában Oláh Krisztián zongoraművész. A második évadát élő Insight sorozattal a zenekarvezető kettős célt tűzött ki maga elé: úgy próbálja meg közelebb hozni a jazzhez kevésbé értő, de arra nyitott közönséget, hogy a saját alkotási folyamatáról, a művek mögött húzódó gondolatiságról mesél teljesen közérthető módon. A személyes történetek mentén az egyes zeneművek komponálási érdekességeire is felhívja a figyelmet, így azokat a magyarázattal újrahallgatva egyre több rétegben tudja élvezni a hallgatóság.

Oláh Krisztián Quartet – 24/7 Insight: Dozen

Az Oláh Krisztián Quartet Music for 24/7 című lemeze 2023. március 3-án debütált a Magyar Zene Háza nagytermében. A zenei anyagot most először a brit TRYPL Horns fúvós trióval állították össze, rögzítették a Pannónia Stúdióban, és adták át élőben is a premieren. A videósorozat felvételéhez a Magyar Zene Háza Multimédiás Könyvtára szolgáltatta a különleges helyszínt.

Oláh Krisztián Quartet feat. TRYPL Horns - Dozen

Oláh Krisztián az elmúlt években a magyar jazz muzsikusok megkerülhetetlen alakjává vált. Saját kvartettjével márciusban jelent meg harmadik albuma, amelynek zeneszerzője és előadója is egyben. Az Oláh Krisztián Quartett mellett számtalan formációban találkozhatunk vele: a Nagy Emma Quintet és a Coltrane Legacy állandó tagja, rendszeresen játszik Karosi Júlia oldalán, és éppen nemrég debütáltak formációi Ács Dominikával vagy Gyémánt Bálinttal. Legközelebb május 20-án, szombaton találkozhatunk vele Budapesten a Szpotban, utána pedig a Nagy Emma Quintettel indul spanyolországi turnéra.

Oláh Krisztián Facebook-oldala itt, honlapja itt érhető el.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!