A Margitszigeten, a rakpartok közelében, illetve a Királyok újta és a Nánási út térségében közlekedő járatokat érintik a változások.


Ahogy arról korábban írtunk, Karácsony Gergely bejelentette, hogy hétfő este 8 órától lezárják a budai és a pesti alsórakpartot, a III. kerületi Királyok útját, és korlátozzák a forgalmat a Margitszigeten is.

Emiatt változások lesznek a tömegközlekedésben is – erről adott hírt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A 26-os busz szeptember 17-e (kedd) üzemkezdettől visszavonásig egyáltalán nem közlekedik.

A 4-es és a 6-os villamos szeptember 17-e üzemkezdettől visszavonásig a Margitsziget/Margit híd megállóban nem áll meg.

A 2-es villamos a Széchenyi István tér és a Március 15. tér között nem közlekedik.

A 23-as és a 2B villamos a Jászai Mari tér és a Március 15. tér M között nem közlekedik.

A Széchenyi István téren a Közvágóhíd H irányú peronnál állnak meg a villamosok, a Március 15. téren pedig a Jászai Mari tér irányú peronnál lehet fel- és leszállni. A BKK a 4-es, a 6-os, a 47-es és a 49-es villamos, a 9-es és a 15-ös autóbusz, a 72-es trolibusz, illetve az M2-es, az M3-as és az M4-es metró igénybevételét ajánlja.

Már szeptember 16-a (hétfő) délelőtt óta terelt útvonalon közlekedik a 34-es autóbusz: a Szentendrei út–Czetz János köz–Czetz János utca–Mátyás király út–Batthyány utca–Madzsar József utca útvonalon jár, nem érinti a Békásmegyer H és a Rómaifürdő H közötti megállókat.

A 934-es éjszakai járat szintén terelve jár, Békásmegyer H felé a Czetz János köz–Czetz János utca–Mátyás király út–Batthyány utca–Madzsar József utca–Juhász Gyula utca–Hatvany Lajos utca útvonalon, a Nyugati pályaudvar M felé a Hatvany Lajos utca–Juhász Gyula utca–Madzsar József utca–Pünkösdfürdő utca–Szentendrei út–Mátyás király út–Czetz János utca–Czetz János köz–Szentendrei út–Monostori út–Palicsi utca–Kadosa utca útvonalon közlekedik nem érinti a Békásmegyer H és a Római úti lakótelep, Varsa utca közötti megállókat.

A járatok megállnak a 134-es autóbusz érintett megállóiban.

A BKK ezen kívül hírt ad arról is, hogy szeptember 16-án, hétfőn 20 órától

Szeptember 17-től

A sziget egyelőre kizárólag gyalogosan, úgy is csak Árpád híd felől közelíthető meg.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!