David Linsey a Daily Mailnek beszélt a tragikus helyzetről, melybe édesapja és két testvére, Daniel és Amelie kerültek. A két tinédzser és a megszólaló David amerikai édesapja arra kényszerült, hogy válasszon, melyik gyermekét próbálja megmenteni a Srí Lankai húsvéti bombamerénylet során.

"Sikításra és káoszra ébredtem"

- mondta el David Lindey, mi történt, amikor édesanyja telefonhívést kapott az apától, Matthew Linsey-től. Az apa bevallotta, hogy egyik gyermekük sem élte túl a borzalmakat - sem a 19 éves Daniel, sem a 15 esztendős Amelie.

Amelie Linsey - Fotó: Facebook

"A hálószobám a pincében van. Felmentem. A kisöcsém, Ethan és az anyám hisztérikus állapotban voltak. A testvérem elmondta, mi történt. Az anyám nem tudott megszólalni. Ethan azt mondta, elmentek" - emlékezett vissza David.

A 61 éves Matthew és a két gyerek épp vakációjukat töltötték, s a támadások kezdetekor egy colombói hotelben reggeliztek a The Times szerint.

David azt is elmesélte az interjúban, hogy felhívta az apját, aki kórházban volt. A férfi is megsebesült, de nem életveszélyesen, s a híváskor szinte még fel sem fogta, mi történt velük. Az apa azt mondogatta, mennyire sajnálja, ami történt, és hogy úgy érzi, valamit máshogy kellett volna tennie. "Nem az ő hibája" - mondta erről David.

A fiú úgy érezte, ahhoz, hogy fel tudja dolgozni, ami történt, azonnal meg kell győződnie róla, tényleg elveszítette-e a testvéreit, ezért telefonált valakinek, aki igazolta a történteket.

Az édesanya, Angelina elmondása szerint gyermekei a legjobb barátai, és Amelie volt a család lelke. A 11 éves Ethan gyakran hozzá fordult, ha aggódott az iskolai dolgai miatt. A család egyébként azért töltötte külön az ünnepeket, mert a kisfiú otthon szeretett volna maradni, az apa azonban mindenképp el akarta vinni a két nagyobb gyereket Srí Lankára. Danny-t felvették egyetemre, és Matthew még szeretett volna időt tölteni a fiával. A család egyébként Londonban él, a gyerekek pedig kettős állampolgárok. A távolság ellenére a tavaszi szünet alatt Angelia és a férje minden nap beszéltek egymással FaceTime-on keresztül.

Daniel Linsey - Fotó: Facebook

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>