Ruby Torresnél 2014-ben diagnosztizáltak mellrákot, ekkor került számára az egész élete más megvilágításba. Rájött, hogy esélyt szeretne a gyermekvállalásra, még akkor is, ha ez az esély meglehetősen kicsit. Az állapota és a kockázatok miatt azonban arra jutott, hogy mindez nem kivitelezhető természetes úton, így barátjával, John Terrellel mesterséges megtermékenyítés mellett döntöttek.

A nőtől még a kemoterápia megkezdése előtt vettek petesejtmintákat, ahogy barátjától is, az in vitro megtermékenyítés során létrejött embriót pedig lefagyasztották. Ruby és John később összeházasodtak, a frigy azonban nem tartott sokáig, jelenleg válnak.

A válóper egyik fontos pontja a lefagyasztott embriók sorsa.

- adta hírül a CNN.

Ruby szeretné felhasználni őket, hogy gyereke születhessen, férje, aki azonban erről hallani sem akar, a mesterséges megtermékenyítés során aláírt szerződésre hivatkozik. Eric Fraser, a férfi ügyvédje rámutatott arra, hogy a termékenységi klinikák szigorú szerződéseket készítenek a párok számára, amelyben azt is rögzíteni kell, mi történik az embriókkal válás vagy az egyik házastárs halála esetén.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés