Egy 19 éves férfit tartóztattak le egy múlthét pénteken történt appletoni bankrablás gyanúsítottjaként - írta egy helyi lap, a Post Crescent. Xengxai Yangnak hétfőn kellett fegyverrel elkövetett rablás miatt a bíró elé állnia, aki elrendelte a letartóztatását és csak 250 ezer dolláros óvadék ellenében védekezhetne szabadlábon.


A perirat szerint egy banki pénztáros leírása alapján a rabló maszkot és fekete ruhát viselt és volt nála egy hosszú puska. Azt mondta neki, hogy tegye fel a kezeit, és szóljon az üzletvezetőnek, hogy menjen ki az előtérbe.

A fiatal férfi 10 ezer dollárt követelt, amit a banki alkalmazott ki is vett a pénztárból és lerakta a pultra. A rabló erre egy gyorskötözővel összebilincselte az alkalmazott kezeit. Aki aztán már csak azt hallotta, ahogy az ajtó bezáródik.

Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, még látták,a hogy gyorsan megy el a pénzintézettől a napszemüveget és fekete ruhát viselő férfit, akinél "mintha még egy fekete símaszk is lenne". Átkutatásakor övén egy átalakított .22-es kaliberű puska volt felfüggesztve, egy tár lőszerrel.

A rendőröknek Yang azzal magyarázta tettét - és itt most idéznénk -:

Úgy döntöttem, hogy ma kipróbálok valami újat, ezért kiraboltam egy bankot

További magyarázatot nem adott, de hozzátette, nem tervezte előre meg a rablást, és hogy a fegyvere nem volt megtöltve a bankban. A fegyver csövét saját maga fűrészelte le, hogy rövidebb legyen.

Kiemelt kép: Outagamie County Sheriff's Department


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!