A 19 éves orosz Andrej Szvecsnyikov lett a hőse a Carolina Hurricanes-Calgary Flames NHL-meccsnek.


A tavalyi draft második választottja a harmadik harmadban két gólt szerzett, ezzel fordított a Carolina 0-1 után. Az első gólja egészen pofátlanra sikerült, felvette a korongot az ütőjének a tollára, majd David Rittich kapus és a kapuvas között a kapuba dobta.

Szvecsnyikov azt mondta, még a meccs reggelén is gyakorolta a mozdulatot, amit a bátyjától, a Detroitban játszó Jevgenyijtől lesett el.

"Megpróbáltam az előző idényben a New York Islanders ellen, valamint korábban az OHL-ben is, de csak a keresztlécet találtam el" - magyarázta a 12 meccs után 12 pontnál járó (5 gól, 7 gólpassz) csatár.

Edzője, Rod Brind'Amour azt nyilatkozta, Szvecsnyikov két éve gyakorolja ezt a megoldást, és várható volt, hogy előbb-utóbb élesben is megcsinálja.

Óriási pillanat volt és éppen akkor jött a gól, amikor nagy szükségünk volt rá

A másik Szvecsnyikovnak, Jevgenyijnek is jó napja volt, mert a Detroit nyolc meccs után tudott ismét nyerni, az áldozat az Edmonton volt, amelyben Connor McDavid pályafutása 300. NHL-meccsén 394. pontját szerezte egy Leon Draisaitlnak kiosztott gólpassz formájában. Az első 300 meccsen a 22 éves centernél mindössze tízen tudtak több pontot szerezni.

eredmények, NHL:

Boston Bruins - San José Sharks 5-1
Carolina Hurricanes - Calgary Flames 2-1
Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 7-1
Toronto Maple Leafs - Washington Capitals 3-4, hosszabbítás után
Detroit Red Wings - Edmonton Oilers 3-1
New York Rangers - Tampa Bay Lightning 4-1
Nashville Predators - Chicago Blackhawks 3-0
Dallas Stars - Minnesota Wild 6-3
Anaheim Ducks - Winnipeg Jets 7-4


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!