A második szüretet pedig a TEK akadályozta meg.


Mintegy 250 tő élő kannabisznövényt és közel 40 kg már leszárított marihuánát foglaltak le a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztályának nyomozói, miután a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának műveleti egységeivel közösen 2022. szeptember 15-én rajtaütöttek a pároson Kiskunlacházán. A Pest megyei kisvárosban a rendőrök megjelenése előtt senkinek nem tűnt fel, hogy a kétszintes családi házban drogtermesztés folyik. Az 51 éves halásztelki tulajdonos és 26 éves szarvasi társa olyan szakszerűen alakította ki az ingatlant a kábítószer termesztéséhez, illetve feldolgozásához, hogy még a szigetelésre is figyeltek, megakadályozva ezzel az erős marihuánaillat terjedését - írja a Police.hu.

A Blikk információja szerint a drogbanda tagjainak nem volt munkája, alkalmanként építkezésekre mentek el dolgozni. Megoldásnak a kábítószertermesztést látták.

Az elsőrendű vádlott, V. József ügyvédje a lapnak elmondta, hogy ügyfele a termesztésből egyetlen fillérhez sem jutott.

– közölte V. József ügyvédje, Dr. Lichy József. A lap úgy tudja, hogy V. Józsefnek sem felesége, sem gyermeke nincs, idős édesanyjával él kettesben.

A rendőrség tájékoztatása szerint a háromfős bandához mellékszálon kapcsolódik egy negyedik személy is, aki értékesítette azokat a drogokat, melyeket V. József a „kertészet” mellett beszerzett. A bűnszervezet nem „csak” marihuánában utazott, árultak mindent, ami a piacon fellelhető.

A gyanúsítottak jelenleg letartóztatásban vannak. Abban az esetben ha a bíróság bűnösnek találja őket, akár 20 éves börtönbüntetést is kaphatnak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!